kenkon I.O.G.K.F.

I.O.G.K.F.

De Internationale Okinawa Goju Ryu Karate Federatie  is formeel opgericht in juli 1979 tijdens de eerste internationale Gasshuku in Poole, Engeland, o.l.v. Morio Higaonna, 10e Dan Hanshi.

In zijn openingsrede zei Morio Higaonna Sensei: “ Sinds de dood van onze oprichter, Chojun Miyagi Sensei, heeft het Goju-Ryu zich internationaal verspreid en door de moderne trends zijn vele van de oorspronkelijke ideeën verloren gegaan. Het is mijn bedoeling om door middel van onze adviseurs in Okinawa de traditionele Okinawa Goju-Ryu terug te brengen naar de fundering gelegd door Chojun Miyagi Sensei zo vele jaren geleden.”

Veel kennis en kunde over Okinawa Goju-Ryu is inmiddels verzameld en er verschenen reeds meerdere boeken en videotapes van en door grootmeester Morio Higaonna.

Training is altijd het centrale thema geweest in Master Morio Higaonna’s leven. Hij zocht nooit de publiciteit in de krijgskunsten en zijn reputatie is eenvoudig het resultaat van zijn voortreffelijke vaardigheden en meesterschap in deze kunst; een meesterschap dat slechts uitmunt door zijn oprechte bescheidenheid en nederigheid.

Om de kennis van grootmeester Morio Higaonna te verspreiden onder de vele beoefenaars van Okinawa Goju-Ryu in IOGKF-verband, gebruikt de IOGKF een netwerk van Chief-Instructors die opgeleid en geëxamineerd zijn door Morio Higaonna Sensei. Zij komen regelmatig bij elkaar om samen met de grootmeester te trainen. Op deze manier wordt uniformiteit binnen het Okinawa Goju-Ryu gewaarborgd.

Morio Higaonna Sensei

Higaonna Sensei Tora Guchi 2013

Morio Higaonna sensei (10e Dan) is voorzitter en tevens Supreme Master van IOGKF.

Morio Higaonna Sensei ontvangt zijn 10e Dan certificaat.

Morio Higaonna Sensei ontvangt zijn 10e dan certificaat van zijn leraar, Sensei An''ichi Miyagi op 5 september 2007.Higaonna Sensei ontvangt ook een speciaal certificaat, ondertekend door Aragaki Shuichi Sensei en Miyagi An’ichi Sensei (beide directe leerlingen van de stichter van het Goju-Ryu, Chojun Miyagi Sensei) waarin hij erkend word als student in de directe lijn van Miyagi Chojun Sensei.

Tetsuji Nakamura Sensei

Tetsuji Nakamura Sensei wordt de nieuwe IOGKF World Chief Instructor.Nakamura Sensei
Op de 6e Budosai in Okinawa in 2012, kondigde Morio Higaonna Sensei zijn pensionering aan als IOGKF World Chief Instructor en benoemde hij Tetsuji Nakamura Sensei als de nieuwe IOGKF World Chief Instructor. Higaonna Sensei zal zich dus niet langer bezig houden met de organisatie van IOGKF maar hij blijft wel de Supreme Master (Saiko Shihan) van IOGKF. Hij zal nog zo lang mogelijk rond reizen om les te geven op de verschillende internationale gasshuku. Voor de vernieuwde structuur kan je een kijkje nemen op de internationale website van IOGKF.